LullaMe

Vievätkö valoisat yöt, helle ja hyttyset vauvan unet?

Vievätkö valoisat yöt, helle ja hyttyset vauvan unet?

Kun valoa riittää melkein vuorokauden ympäri, suomalaisten kaamoksen hidastama meno vaihtuu puuhakkuuteen. Muutos näkyy myös pienimmissä perheenjäsenissä: kevään ja kesän vauvoille unirytmin hakeminen voi olla työlästä, ja isommatkin lapset saattavat viritellä nukkumistottumuksiaan uusiksi.

Valon ohella myös kuumuus ja hyönteiset voivat häiritä etenkin ulkona päiväuniaan nukkuvaa lasta. Tässä vinkkejä kesävauvan onnellisiin uniin!

 1. Kokeile pimennysverhojen taikaa! Hämäryys kertoo vauvan elimistölle, että on aika nukkua. Valo taas kutsuu heräämään. Nukkumatilojen pimeys tukee vuorokausirytmin muodostumista ja kannustaa vauvaa nukkumaan aamulla pitempään – on tavallista, että jo hyvin nukkuva pienokainen alkaa kesällä heräillä ennen kukonlaulua valon virkistämänä.

  Kotitekoiset pimennysverhot voi ensihätään virittää vaikka mustista jätesäkeistä, kunhan varmistaa, etteivät ne mahdollisesti irrotessaan pääse putoamaan lapsen päälle. Elegantimpia ratkaisuja löytyy mm. Vallilan valikoimista.
 1.  Pidä nukkumisolosuhteet viileinä. Jo pieni propellituuletin voi tehdä ihmeitä huoneen lämpötilalle, eikä tilaa saa sillä liian kylmäksi.

  Tehokkaammat ilmastointilaitteet ja ilmalämpöpumput edellyttävät huonelämpötilan tarkempaa seurantaa etenkin alussa, mutta riittävät taistelemaan myös heinäkuun superhelteitä vastaan. Pidä aina huoli siitä, ettei puhallus osu suoraan vauvaan.

  Vauvan olon voi pitää raikkaana myös alta päin: tuudittavan LullaMe-patjan verkkomainen rakenne tuulettuu tavallista patjaa huomattavasti tehokkaammin, kun siihen ei pedata erillistä lakanaa. Tällöin ilma pääsee kiertämään vapaasti.

  Ulkona nukkuva vauva on kesällä hyvä pitää varjossa. Ota huomioon myös auringonpaisteen suunnan muuttuminen: siinä, missä puoli tuntia sitten oli varjo, voi hetken kuluttua olla jo paahteista.
 1.  Torju inisijät, pörisijät ja surisijat. Vaunujen varusteena hyönteisverkko on jo itsestäänselvyys, mutta tiesitkö, että sellaisen voi hankkia myös pinnasängyn suojaksi? Verkkoa virittäessä on olennaista katsoa, etteivät sen liepeet yllä harovien pienten käsien tarttumaetäisyydelle.

Aina syy nukkumattomuuteen ei liity vuodenaikaan. Blogissamme voit perehtyä muihin vauvan huonounisuuden syihin ja niiden ratkaisuihin.

Metsämansikoilta tuoksuvia unia vauvallesi toivottaen:


LullaMe:n tiimi

Lue seuraavaksi

Leave a comment:

Learn more about baby sleep