LullaMe

Kuusi suomalaista innovaatiota lapsiperheille

Kuusi suomalaista innovaatiota lapsiperheille

Suomalaiset ovat keksijäkansaa. Kun täällä äiti tai isä törmää lapsiperhearjessa kinkkiseen tilanteeseen, hän ei jää nurkkaan nurisemaan, vaan keksii ongelmaan ratkaisun. Toisinaan ratkaisu on niin mainio, että se päästään tuotteistamaan muidenkin vanhempien ja heidän lapsiensa iloksi.

Alla kuusi mielestämme loistavaa oivallusta – ehdota kommenttiosiossa lisää!

Yepzon-paikannin kertoo, missä lapsesi menee

Ei tarvitse kuin katsoa 15 sekuntia väärään suuntaan, ja utelias taapero on ehtinyt jo kauas. Sydän laukkaa tuhatta ja sataa saman tien, kun näköyhteys lapseen katoaa – ei ole montaakaan tunnetta, jota voisi voimakkuudeltaan verrata tähän hätään.

Suomessa suunniteltu Yepzon-paikannin auttaa löytämään karkulaisen heti. Se kertoo sijainnin reaaliaikaisesti suoraan vanhemman mobiililaitteeseen. Paikantimessa ei ole kytkintä, josta muksu voisi kytkeä pois päältä, ja laitteen akku kestää yhdellä latauksella jopa viikkoja.

ReimaGO kannustaa liikkumaan

Jämähdetäänkö teilläkin helposti ruudun ääreen? ReimaGO-aktiivisuussensori innostaa lapset aktiivisiksi! Se mittaa lapsen aktiivisuutta ja askelmäärää aina, kun hän on liikkeessä. Liikkuminen tuottaa samalla käyttöenergiaa mobiilisovelluksen hahmolle seikkailupelissä.

Myöhemmin voi vaikka yhdessä vanhemman kanssa katsoa, minkälaisia palkintoja on voitettu ja pelimaailmoja käyty läpi päivän aikana.

Enemmän kuin itkuhälytin: Onni Care -monitori

Miksi tyytyä pelkkään itkuhälyttimen säröiseen ääneen, kun voit saada vauvasta myös HD-tasoista videokuvaa?

Onni Caren monitori seuraa vauvan unta ja lähettää siitä reaaliaikaisen videosyötteen vanhemman mobiilisovellukseen. Sovellus hälyttää esim. silloin, kun sängyssä möngerrellään levottomasti, joten vanhemman on mahdollista puuttua tilanteeseen jo ennen kuin vauva varsinaisesti herää.

Monitoreja voi käyttää myös leikki-ikäisten puuhien seurantaan vaikkapa ruokaa laittaessaan.

Otometri tunnistaa korvatulehduksen

Kuumetta, räkää, yskää, vauva haroo korviaan. Onko se korvatulehdus vaiko vain flunssa? Otometri-laitteella voit selvittää kotoa käsin, mikä tilanne korvassa on. Laite lähettää korvaan äänisignaalin ja mittaa tärykalvosta palaavan heijasteen, jonka Otometri Oy:n tietokone analysoi. Kun korva on tulehtunut, on välikorvassa nestettä, josta seuraa erilainen heijaste kuin puhtaasta korvasta.

Tutkimuksissa laite on pystynyt tunnistamaan tulehduksen 70–90 % tarkkuudella, eli yhtä hyvin kuin korvaan kurkkiva lääkäri.

Mehujehulla pillimehusta ei tule sadetin

Lapsi innostuu pillimehun nähdessään: anna heti! Kun pilli on rapisteltu kääreestään ja sijoitettu paikalleen, ojennetaan mehu haroviin pikkukäsiin. Ne nappaavat pakkauksesta hanakasti kiinni ja puristavat saman tien ulos noin 70 % sen sisällöstä. Tyypillinen yhdistelmä on esim. rypäle- tai porkkanamehu ja valkoinen juhlapaita kaverisynttäreillä.

Mehujehu-kotelo estää pakkauksen rusentelemisen ja pitää pillin napakasti paikallaan. Kotelo on myös kivan näköinen!

Arvaatko, minkä keksinnön esittelemme viimeisenä?

Viiden pisteen vihje: Se on helsinkiläisen äidin omien kokemustensa siivittämänä keksimä tuote.

Neljän pisteen vihje: Se voitti arvostetun Kind + Jugend Innovation -palkinnon vuonna 2016

Kolmen pisteen vihje: Sen verkkomaisen rakenteen ansiosta vauva saa hengitettyä turvallisesti myös käännyttyään unissaan vatsalleen.

Kahden pisteen vihje: Sen suunnitteluvaiheiden aikana testattiin mm. sitä, minkä suuntainen liike rauhoittaa vauvan parhaiten.

Yhden pisteen vihje: Se tuudittaa vauvan uneen heijaamalla häntä.

-

Kyseessä on tietenkin oma innovaatiomme, LullaMe-patja, jonka avulla jo sadat perheet ovat saaneet helpotuksen vauvan uniongelmiin. Joko teilläkin nukutaan hyvin?


Kekseliästä lapsiperhearkea toivottaa:

LullaMe:n tiimi

Lue seuraavaksi

Test how Self-rocking Baby Mattress works

You can try the LullaMe mattress for 30 days and see how it works with your baby.

Learn more
30-day use period of LullaMe Solina - 2 in 1 Automated rocking and airy mattress for cot - LullaMe

Leave a comment:

Can't find LullaMe at your local store?