LullaMe

Vauvantahtinen imetys antaa avaimet vastasyntyneen hyviin uniin

Vauvantahtinen imetys antaa avaimet vastasyntyneen hyviin uniin

Vauvantahtinen imetys auttaa sekä vastasyntynyttä, että imettävää äitiä nukkumaan paremmin. Yöllisillä imetyshetkillä on oma tärkeä merkityksensä ja tutkimukset osoittavat, että täysimettävien äitien unenlaatu on parempaa, kuin osittaisimettävien.

Äidin keho valpastuu synnytyksen jälkeen reagoimaan vauvan antamiin viesteihin. Tämä on olennainen muutos tukemaan vauvantahtista imetystä, jossa vauvan yksilöllisiin tarpeisiin vastataan vauvan lähtökohdista. Vauvantahtisessa imetyksessä vauva pystyy itse säätelemään maidon määrää ja tyydyttämään imutarpeensa.

Imettävän äidin keho tekee jatkuvasti töitä, reagoiden ja mukauttaen maidontuotantoa sekä vuorokaudenaikoihin, että vauvan toimintaan. Tutkimukset osoittavatkin esimerkiksi, että illalla tuotettu rintamaito on päivämaitoa täyttävämpää ja se sisältää päivämaitoa enemmän melatoniinia, joka auttaa vauvaa rauhoittumaan yöunille.

Yöllinen imetys ja unenlaatu

Vastasyntyneen nälkä ei katso kelloa, joten yölliset imetykset ovat useimmille vauvojen vanhemmille oleellinen osa arkea. Yöllinen imetys ei kuitenkaan ole vain yksi monista ruokahetkistä, sillä kellonajalla on tärkeä vaikutus äidin maidontuotantoon. Yöllisten imetyshetkien aikana, äidin keho tuottaa enenemässä määrin prolaktiinia, joka lisää äidinmaidontuotantoa. Syödessään yöaikana, vauva varmistaa riittävän maidontuotannon kasvavaan ravinnontarpeeseensa.

Yöimetyksistä huolimatta, tuoreiden äitien unenlaatua tutkittaessa on todettu, että täysimettävät äidit saavat yön aikana enemmän syvää unta kuin osittaisimettävät äidit. Syitä tutkimustulokselle on haettu mm. siitä, että täysimettävät äidit nukkuvat usein lähempänä vauvojaan ja he tunnistavat lapsen nälän usein jo ennen, kuin lapsi ilmoittaa nälästään. Vauvantahtinen imetys auttaakin ennakoimaan vauvan tarpeita ja reagoimaan nälkään hyvissä ajoin.

Tukea vauvantahtiseen imetykseen

Itsestään tuudittava Lullame Solina 2 in 1 uniratkaisu tukee vauvantahtista imetystä ja helpottaa yöllisiä ruokailuhetkiä. Vauvan pinnasänkyyn asetettu Solina on helppo sijoittaa äidin sängyn viereen sivuvaunuksi, josta vauva on helppo nostaa rinnalle yön aikana. Imetyksen jälkeen vauva saa tuudittautua rauhassa uneen omassa lokoisassa pesässään, aivan äitinsä vieressä. Lue lisää LullaMe Solinasta täältä!

Imetysmatka on jokaiselle äidille ja vauvalle yksilöllinen matka, joka saattaa sisältää ilojen lisäksi myös haasteita. Vaikeidenkaan kokemuksien kanssa ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin ja apua on aina saatavilla. Tukea omalle imetysmatkalleen on helppo löytää sosiaalisesta mediasta, paikallisista imetyksen tukiryhmistä sekä omasta neuvolastaan. Keskustelu ja kohtaaminen saman matkan kulkeneiden äitien kanssa tuo itsevarmuutta ja luottamusta omalle imetysmatkalle, joten apua kannattaa aina pyytää!

Lähteet:

Kansallinen imetyksen edistämisen toimintaohjelma vuosille 2018–2022

Imetyksen tuki ry: https://imetys.fi/tietoa-imetyksen-avuksi/uni-vauvaperheessa/?fbclid=IwAR3pAO68lWtOiA8SOuE2xXILS62R6RaBSfeSPFw7btooxUa_W19QmpFOjyA

Baby Sleep Info Source: https://www.basisonline.org.uk/hcp-bed-sharing-and-breastfeeding/

PS. Huomasitko jo, että tällä hetkellä kaikki LullaMe Solina -patjan 30 päivän kokeilujakson tilanneet saavat veloituksetta Love to Swaddle UP -kapalon? Lue lisää LullaMe Solinan kokeilujaksosta täältä.

 

Lue seuraavaksi

Test how Self-rocking Baby Mattress works

You can try the LullaMe mattress for 30 days and see how it works with your baby.

Learn more
30-day use period of LullaMe Solina - 2 in 1 Automated rocking and airy mattress for cot - LullaMe

Leave a comment:

Can't find LullaMe at your local store?